Kokkens hemmelighet gjør sausen enda bedre.

En god saus kan være det som gjør måltidet legendarisk. Med disse tipsene blir middagen alltid en suksess.

Har du svettet over grytene i mange timer, er du kanskje ikke i ditt mest kreative hjørne. Da er det både smart og tidsbesparende å ha noen poser med TORO-saus stående i skapet. Sauseposene kan bli like gode som bestemors hjemmelagete, du må bare vite hva du skal gjøre med dem.

Mer av alt

TORO kokk og produktutvikler Freddy Holt har en klar anbefaling som gjelder alle Toros sauser:

–Bruk gjerne mye mer fløte eller melk enn det det står på posen at du skal bruke.

Triks nummer to er å bytte ut vannmengden med stekesjy. For eksempel fra lammesteken du skal lage til påsken.

-Hvis du skal lage TOROs lammesaus bytter du rett og slett ut den halvliteren med vann det står du skal bruke, med stekesjyen fra lammet. Hvis du også putter oppi en hel løk, hvitløk, gulrøtter og fersk timian kommer det til å utgjøre en utrolig forskjell i smaken. Sausen får en mye rundere og fyldigere smak, forklarer Holt.

Bytt ut vannet med grønnsakskraft, og få perfekt saus til lammekjøttet.

Bytt ut vannet med grønnsakskraft, og få perfekt saus til lammekjøttet.

Vær venn med buljongen

Han innrømmer at han ofte bruker Toros buljonger som base når han selv lager saus. Det å koke kraft er både tid- og utstyrskrevende. Med buljongen som base kan du sette ditt helt eget preg på sausen, mener Holt.

En annen huskeregel er at alt som er fett er godt i saus. Men heldigvis finnes det magrere alternativer til både rømme og smør, hvis du ønsker det. Du kan tilsette en klatt Créme Fraiche, lettrømme eller Kesam i TORO-sausen, og være helt sikker på at smaken heves. Det beste er også å prøve seg frem med ulike smaker, og holde på helt til du finner den balansen du synes smaker best.  Hvis du sparer tid på å ha noen poser med saus i skapet, blir både du og gjestene glade. Lykke til!