Les kokkens hemmelighet med mørkt øl.

– Til lam er det to sauser jeg vil anbefale; enten Lammesaus med urter og rødvin, eller en klassisk sjysaus, sier Freddy Holt som er kokk hos TORO.

Lammesausen har en god smak av kjøtt, rødvin og urter som passer utmerket til lammekjøttet, men ifølge Freddy kan du ved hjelp av noen enkle triks også gjøre posesausen ekstra spennende. Ved å lage en grønnsakskraft som du kan blande inn i sausen vil du kunne heve smaken til nye høyder.

– Jeg pleier å lage en kraft i ovnen mens jeg steker lammet. Da har jeg gjerne i 2 hele løk, 4-5 hvitløksfedd, 4 gulrøtter, 7 desiliter vann og noen kvaster med urter – for eksempel frisk timian. Dette kan stå og godgjøre seg til kjøttet er ferdig, så bruker du denne kraften til å lage sausen med, i stedet for vann, forklarer han.

Oppskrift på ølsaus til påskelammet

1.     Lag en kraft i langpannen rundt lammelåret eller steika med grønnsaker. Kutt opp 2 hele gule løk, 4-5 hvitløksfedd, 4 gulrøtter, noen kvister urter (for eksempel frisk tiamian).

2.     Tilsett 3,5 dl og 3,5 dl med mørkt øl – for eksempel av typen stout, porter, mørk ale eller bokkøl.

3.     La lammet og kraften steke til kjøttet når en kjernetemperatur på 65 grader – dette tar minimum 2 timer.

4.     Kok opp TORO Sjysaus som base og bruk 3 dl av kraften fra langpannen som erstatning for vannet som det står på pakningen.