Dette må du huske på når du forbereder middagen.

Synes du lammet på påskeaften er vel så viktig som ribba til jul? Da bør du begynne å tenke på innkjøpene nå.

Norsk lam er i verdensklasse. 20 prosent av norske lam slaktes om våren, og da slipper du å kjøpe frossent lammekjøtt til påsken. Hvis det likevel er det du får tak i, trenger det ikke være av dårlig kvalitet. Opplysningskontoret for kjøtt sier at lammekjøttet i norske frysedisker er godt fordi kjøttet fryses når smaken og strukturen på kjøttet er på sitt beste, om høsten.

Forberedelser

Lammekjøtt kan brukes på veldig mange ulike måter. Du kan lage en lammegryte med rotgrønnsaker, lage lammeskank eller prøve deg på pinnekjøtt av lam. Hvis du likevel sverger til den klassiske lammesteken, finnes det mange gode tips til hvilke forberedelser du bør gjøre.

Freddy Holt er kokk og jobber som produktutvikler i TORO. Han mener du trygt kan vente til tett opptil påsken med å handle inn lammet. Da får du det ferskeste og saftigste kjøttet.

– Du kan også lage en velsmakende middag med frossent kjøtt, men da er det kanskje ekstra viktig å tenke på smakstilsetninger og tilbehør, sier han.

Ha god tid

Flere kokker og eksperter nevner det å ha god tid som en suksessfaktor når man steker lammekjøtt. Hvis du lar kjøttet godgjøre seg i mange timer i stekeovnen blir kjøttet ekstra saftig og mørt. Og hvis du ikke har tilgang på ovn der du skal tilbringe påsken kan du i stedet bruke en stor gryte og heller dele opp kjøttet om nødvendig.

– Siden det norske lammekjøttet holder så god kvalitet, er det egentlig bare det å velge ferskt eller frossent kjøtt du bør tenke over på forhånd. Samt om du vil ha kjøttet gjennomstekt eller mer rosa. Husk steketermometeret, så er mye gjort, sier Freddy Holt.