Slik lager du din egen TORO-saus.

Har du invitert hele storfamilien på middag i påsken? Får du prestasjonsangst av alt snakket om tantes fantastiske rognebærsaus fra påsken -89? Med enkle grep kan du heve smaken på TOROs populære sauser.

Kanskje skal dere samles rundt middagsbordet på påskeaften, hele familien. Både toåringens og åttiåringens ganer skal bli fornøyde. Det å lage middag til mange mennesker kan i utgangspunktet være en krevende oppgave. Har du husket alle ingrediensene? Blir alt ferdig på samme tid? Og så var det sausen, da. Hvis du kjøper med deg noen posesauser, blir påskemiddagen en garantert suksess. Hemmeligheten er nemlig å piffe opp posene med få, enkle ingredienser.

Kunst

– Tilsmaking av en saus er kunst. Litt ekstra krydder, en vinskvett, fløteskvett eller smørklatt kan gjøre underverker, skriver Ingrid Espelid Hovig i sin berømte «Den rutete kokeboken». Dronningen av «juks» på kjøkkenet hadde også sine faste metoder for å gi måltidene det lille ekstra med en god saus. Og som hun også skriver i den samme kokeboken:

– Maten vi spiser skal være både til nytte og glede. Det er en kunst å sette smak på maten så den pirrer smaksløkene og gir oss lyst til å spise mer.

2194-saus ala deg2

Tommelfingerregel

De begrensningene et trangt kjøkken gir, kan altså reddes av TOROs sauser og noen få ekstra ingredienser.

En tommelfingerregel kan være å halvvere vannmengden som foreslås bak på posen og erstatte det med melk, kjøtt- eller grønnsakskraft. Noen andre ting du bør ha i skapet, både på hytta og hjemme, er tyttebærsyltetøy, solbærsaft og soyasaus. En lammesaus fra Toro kan stå frem som måltidets redning med disse ingrediensene tilsatt. Hvis du har litt rødvin eller portvin med på fjellet, kan disse også sette god smak til lammesausen.

Kjøttkakesausen får også et mer takknemlig publikum om du tilsetter brunost og rømme eller Craime Fraiche, for eksempel.

Om barna vil ha fiskeboller selv om det er ferie, prøv å tilsett litt tomatpuré i den hvite posesausen. Da blir både smaken og fargen annerledes. Den visuelle opplevelsen av måltidet er minst like viktig for barn som for voksne. Med en dæsj revet muskat eller karripulver begynner det hele å smake som noe Ingrid Espelid Hovig kunne laget.

Mange sauser blir også bedre med litt syre, så sitroner bør du skrive opp på handlelisten. Sennep eller pepperrot kan også heve smaken på mange av Toros posesauser.

Krydderplanter bør bli det siste punktet på påskehandlelisten din. I tillegg til å sette god smak på maten er de også dekorative å ha på bordet. Vær raus, kjøp med deg både dill, rosmarin, basilikum og dill.