Nå skal vi grille lam.

Våren er her. Du drømmer om varme, late sommerettermiddager i sola, med gode grillmiddager og god tid. Men hvorfor ikke starte grillsesongen allerede nå i påsken? Påskelammet passer perfekt på grillen.

Er du en grillfantast er sjansen stor for at du liker å grille både kjøtt, fisk og grønnsaker. Nordmenn er raske med å få frem grillen med en gang det blir utetemperatur, og et lite solgløtt utover våren og sommeren. Men, den egentlige grillsesongen begynner allerede i påsken. Det norske lammet smaker aldri bedre enn rundt påsketider.

Smakfullt

–Med lammekjøtt har du veldig mange muligheter. På grillen vil jeg anbefale å legge skiver av lammestek. Det kan ikke bli feil, sier Freddy Holt, kokk og produktutvikler i TORO.

–Lammekjøttet er veldig smakfullt. Lammet er et ungt dyr som ikke har fått for mye muskler, derfor er det også mørt. Lammekoteletter er også veldig godt på grillen, gjerne med en god marinade på, fortsetter han.

Skiver av lam med god marinade slår aldri feil.

Skiver av lam med marinade og godt krydder slår aldri feil.

Holt er glad i gode marinader, og forteller at til grilling må marinaden være oljebasert.

–Det er viktig med oljebaserte marinader slik at ikke kjøttet tørker ut. For smakens skyld kan du tilsette hvitløk og timian, for eksempel. Det kan ikke bli feil. Og altså, alltid olje. Den er som en slags bro mellom smakene og inn i kjøttet, forklarer han.

Freddy Holt er tilhenger av rene smaker uten for mye dilldall, som han sier selv.

–Smakene kan du heller tilsette i sausen, tipser han.

Hva med lammelåret?

Det er mange som sverger til det klassiske på selve påskeaften. Er det mulig for oss vanlige hobbykokker å grille et helt lammelår med bra resultat?

–Det er helt klart mer komplisert å grille et helt lår, men ikke umulig. Du må sette av tid og konsentrere deg om det du gjør, sier han.

Holt forteller videre at det er lett å få høy varme på en grill, men ikke lav, om du ikke har gassgrill.

–Hvis du skal grille et helt lår, bør du sette av ca tre timer. Du må passe på å snu låret ofte. Likevel kan det bli brent på utsiden og lite stekt på innsiden, sier Holt, og fortsetter:

–Mitt beste tips er egentlig å grille låret litt først og så steke det ferdig i ovnen inne. Da får du den gode grillsmaken, og et perfekt stekt kjøttstykke, mener han.

Det fantastiske lammelåret gir hele familien et skikkelig påskemåltid.

Det fantastiske lammelåret gir hele familien et skikkelig påskemåltid.